20.000 euro beschikbaar voor maatschappelijk initiatief in Flevoland

Geschreven door Redactie

Op 19 april start de eerste ronde van de MAEX Impuls Flevoland.

Het doel is om 20.000 euro te besteden aan initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale en regionale samenleving. Gedurende één week kunnen deze initiatieven een financiële aanvraag doen om hun organisatiekracht te versterken.

Ter voorbereiding van de MAEX Impuls Flevoland organiseren MAEX en VSBfonds dinsdag 12 april van 15:00 tot 16:00 een digitale meeting voor maatschappelijke initiatieven uit Flevoland. Tijdens deze digitale meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief al je vragen stellen over deze Impuls. Aanmelden en het indienen van een aanvraag kan van 19 t/m 26 april op MAEX.nl. Het maximaal aan te vragen bedrag is 2.500 euro.

Er is een groeiende beweging van bewonersinitiatieven met ideeën om bepaalde problemen in hun omgeving op te lossen of het leven in de wijk te verbeteren.
Deze organisaties zijn van grote waarde voor de samenleving. MAEX stimuleert samenwerking met deze organisaties door hun gezamenlijke impact zichtbaar te maken en ook door fondsen en overheid aan hen te koppelen.
De MAEX Impuls Flevoland is een tijdelijk gevuld fonds om deze sector een boost te geven.

MAEX stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met maatschappelijke initiatieven. Zo wordt er landelijk samengewerkt met VSBfonds om lokale maatschappelijke initiatieven te versterken waarbij mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen en versterken en zich ontwikkelen. VSBfonds heeft het geld voor deze Impuls beschikbaar gesteld. Het doel is dat uiteindelijk ook overheid, bedrijven en meer fondsen aanhaken om de lokale beweging van maatschappelijke initiatieven te versterken.

Onze Ambassadeurs