Culturele samenwerking in Flevoland

Geschreven door Redactie

Flevolab is het collectief voor de ontwikkeling van de kunst- en cultuursector in Flevoland met de focus op onderzoek, experiment en kennisdeling.

Met de tweede Flevolab Tour van 23 maart j.l. zijn Cultuurdome Almere, Kunstlink Flevoland, Yügen Forest, Riff PD #18245 van Land Art Flevoland en Cultuurhuis Almere Buiten bezocht. De Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld.

Deelnemers van de werkplaatsen van Flevolab, cultuurprofessionals, kunstenaars en ambtenaren reisden met een bus door heel Flevoland. Op locatie kregen ze inzicht in de culturele initiatieven. Met het bezoek aan culturele organisaties, potentiële samenwerkingspartners en bijzondere locaties in Flevoland wordt de Flevolandse culturele infrastructuur verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.

Tijdens de busreis hebben elf Nieuwe Makers zich voorgesteld. De Werkplaats Nieuwe Makers is een ontwikkelingstraject voor creatieve makers uit verschillende kunstdisciplines. De deelnemers gaan komende weken lokaal onderzoek doen naar het landschap en de weerbaarheid van plekken in Flevoland.

Flevolab is een verbond van landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: podiumkunstenfestival 2turvenhoog, jeugdtheatergezelschap BonteHond, theatergroep Suburbia, theatergezelschap Vis à Vis en StrandLAB Almere. Samen maken ze een grote stap vooruit om de ‘culturele (zee aan) ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland duurzaam te ontwikkelen. Het verbond staat open voor aanvullende partners uit andere locaties in Flevoland en vanuit andere disciplines.
www.flevolab.org

Onze Ambassadeurs