Paasei-brownies recept

Geschreven door Redactie

Geladen met chocolade-eieren is dit het ultieme paasstuk een speciale 'eggstra'-traktatie voor een hightea of ​​als dessert.

Ingrediënten:

- 185 gram ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden, plus extra om in te vetten
- 185 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
- 3 grote eieren
- 275 gram basterdsuiker
- 85 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- paaseieren en smarties of m&m's

Instructies:

Doe de boter en de chocolade in een middelgrote hittebestendige kom en zet op een pan met kokend water, af en toe roerend tot ze gesmolten zijn. Laat het gesmolten chocolademengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden op hetelucht. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Breek de eieren in een grote kom en schep de basterdsuiker erdoor. Klop met een  mixer op maximale snelheid de eieren en de suiker ongeveer 5-8 minuten of tot ze er dik en romig uitzien en in omvang zijn verdubbeld.
   
Giet het afgekoelde chocolademengsel over het eiermengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Zeef de bloem en cacao door de natte ingrediënten en blijf het mengsel voorzichtig met een spatel vouwen totdat alles volledig is gecombineerd, probeer niet te veel te mengen.

Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk het mengsel voorzichtig glad met de spatel. Zet in het midden van de oven en bak 20 minuten.

Plet een paar mini-eieren, maar laat een deel heel. Haal de brownie na 20 minuten uit de oven en druk de chocolade paas eieren erin, met de snijkant naar boven.

Eenmaal gebakken, bedek met de resterende mini-eieren, laat volledig afkoelen en plaats vervolgens ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven. Til het uit de vorm met behulp van de stroken bakpapier en snij in vierkanten om te serveren. Versier eventueel met kleine paaskuikentjes.


Onze Ambassadeurs