Update: Renovatiewerkzaamheden sluis de Blauwe Dromer

Geschreven door Redactie

Vanaf vrijdag 6 mei weer 2 keer per dag een doorvaart

Zoals eerder gemeld gaan de renovatiewerkzaamheden aan sluis de Blauwe Dromer aan het Veluwemeer bij Harderhaven vier weken langer duren dan gepland. De planning is nog steeds dat de sluis vanaf woensdag 1 juni weer volledig in gebruik zal zijn. Helaas lukt het niet om al vanaf  maandag 2 mei dagelijks twee keer een doorvaartmogelijkheid te bieden. Dit kan pas vanaf vrijdag 6 mei.

De uitloop van het werk heeft te maken met de slechte staat van de sluisdeuren, waardoor meer tijd nodig is om deze op te knappen. De sluisdeur aan de polderzijde is inmiddels al gerenoveerd en teruggeplaatst. De sluisdeur aan de kant van het Veluwemeer wordt op dit moment opgeknapt. De verwachting is dat deze deur in de loop van volgende week weer in de sluis kan worden geplaatst. Pas daarna is het mogelijk om te schutten. Voorlopig gebeurt dit dan lokaal en handmatig. Tot 1 juni wordt er gewerkt aan het vernieuwen van het bedieningssysteem, waardoor het op afstand bedienen pas weer mogelijk is als alle werkzaamheden zijn afgerond.

In de periode van 6 mei tot 1 juni is er elke dag op twee vaste momenten een doorvaart mogelijk via sluis de Blauwe Dromer, nl  om 10.00 uur ’s ochtends en om 15.45 uur ’s middags. Een alternatieve vaarroute loopt via sluis de Spieghel bij Zeewolde.

Via de twitterkanalen @flevowegen en @flevovaarwegen en via de BouwApp is de laatste stand van zaken van de werkzaamheden en de mogelijke hinder te volgen.

Onze Ambassadeurs