Echnaton: 8000 producten en 8000 euro voor Voedselbank Almere

Geschreven door Redactie

Foto is gemaakt door: Feenstra Fotografie, Almere

De vierde editie van ‘De Pot 2000’ van Echnaton levert een recordopbrengst op voor Voedselbank Almere.

Deze week haalden leerlingen en personeel 8126 houdbare producten op. Daarnaast kwam er 8068 euro aan donaties binnen en zijn twee grote containers gevuld met kleding. Dat maakte de school gisteravond bekend tijdens het kerstgala in de aula. 

Acties ‘De Pot 2000’

Met ‘De Pot 2000’ werd door schoolradiostation Echnaton FM 2000 liedjes verzameld in ruil voor 2000 houdbare producten. Deze week organiseerde de school diverse acties: een kerstruilmarkt, een vintage kledingshop, een kerstlunch in het eigen restaurant, een statiegeldactie in de hal, etc. Bovendien werden Almeerders uitgenodigd om producten langs te brengen bij het pop-up magazijn op de school en vroeg de school ‘partners’ om donaties.


MAX Maakt Mogelijk 

Stichting MAX Maakt Mogelijk kwam gisteravond met een extra verrassing: 600 warme plaids voor op de bank en een cheque van 5000 euro voor Voedselbank Almere. Marleen Sierhuis van Omroep Max overhandigde de cheque aan Esther Mons van Voedselbank Almere.


Kerstgala - A Gathering Of Friends 

Na de officiële overhandiging vierde Echnaton feest. Bekende oud-Echnatonners uit de (inter)nationale muziekbusiness traden op hun oude school op. Met Onin, Mello, Yssi SB, Bens en Sevn Alias had ‘A Gathering Of Friends’ een imposante line-up. Echnaton en Voedselbank Almere bedanken alle inwoners voor hun betrokkenheid en medewerking aan ‘De Pot 2000’ van 2022.



Onze Ambassadeurs