Almere City FC O21 is landskampioen na zinderende finale!

Geschreven door Redactie
Almere City FC O21 is landskampioen na zinderende finale! Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

De eerste landstitel uit de clubhistorie is een feit. Almere City FC O21 bekroonde zaterdagmiddag een fantastisch seizoen met de kampioensschaal. In de finale om het algeheel landskampioenschap O21 versloeg het Feyenoord in het hol van de leeuw (artikel gaat door onder het filmpje).

Daar, op Varkenoord, kunnen de vele meegereisde Almeerse fans al vroeg juichen. Tijmen Wildeboer knikt de 0-1 binnen uit een voorzet van Thomas Poll, die daaraan voorafgaand zijn tegenstander lelijk te kijk zette met een perfecte versnelling.

Niet veel later heeft Layee Kromah zelfs de tweede treffer al op de schoen. Na een mooie aanval komt de buitenspeler in positie om te scoren, maar zijn schot wordt door de keeper naast het doel getikt. Ook Riley Reemnet is voor rust bijna trefzeker, als hij een vrije trap verrassend in één keer op doel schiet. Nét over.

Na rust verandert het wedstrijdbeeld. Niet dat Feyenoord O21 nu ineens de kansen wel aaneen rijgt, maar de wedstrijd wordt vooral een vechtwedstrijd. Kansjes zijn er voor Thomas Poll en Stije Resink, maar het duel kenmerkt zich door opstootjes, overtredingen en een flink pakket kaarten. Eén daarvan heeft de kleur rood – die voor Layee Kromah, een kwartier voor tijd. Het markeert het begin van een ongekend spannende slotfase.

De meest hachelijke situatie is vijf minuten voor tijd een bal die achter doelman Stijn Keller valt – maar niet in het doel. Daar, op de lijn, staat Jens Guiting. Hij kopt de bal, die ook nog via de lat gaat, en maakt een spaarzaam moment van serieus Rotterdams gevaar onschadelijk.

Als de scheidsrechter na zes lange minuten blessuretijd affluit, is geschiedenis dan echt geschreven: Almere City FC O21 is, na najaarskampioen, nu ook algeheel landskampioen. De beste van Nederland, en thuisbrengers van de allereerste kampioensschaal in de clubgeschiedenis.

En dan volgt er ook nog een toetje, want na het kampioenschap lonkt nu promotie naar de Tweede Divisie. Jong FC Volendam is op 8 en 11 juni de tegenstander die in een tweeluik verslagen moet worden om ook die prestatie te bewerkstelligen. Meer info over duel volgt in de komende weken.

Onze Ambassadeurs