Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders presenteert jaarprogramma tijdens Festival Spot

Geschreven door Redactie

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders presenteert op 6 juni (Tweede Pinksterdag) het nieuwe jaarprogramma tijdens Festival Spot: de natuurparade van Oostvaardersplassen Almere.

Festival Spot vindt aan het begin van het seizoen plaats rond Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, als een soort proeftuin van het jaarprogramma met verschillende activiteiten en belevenissen. Zodat (toekomstige) bezoekers vast kunnen kijken en meemaken wat er allemaal komen gaat dat jaar.
 
Liefhebbers kunnen kiezen een grote hoeveelheid aan gevarieerde activiteiten op dit vrij toegankelijke evenement. Er is bijvoorbeeld een excursieprogramma, kinderactiviteiten zoals waterbeestjes vangen, vogelhuisjes timmeren, modderschilderen, schminken, hoepelen of Twister XL. Voor volwassenen is er onder andere een workshop vogelfotografie, yoga, zonnetelescoop, kunstproject ‘Het groot Nederlands Stadsbos’ en VR films. Verder zijn er een aantal stands met informatie en een ‘pretkok’.
 
Er is dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid. De Broke Ass Millionaires komen met een kledingrek vol tweedehands kleding om het publiek ter plekke te her-stylen. Daarna kunnen bezoekers in de photobooth op de foto met hun nieuwe look. Ook het straattheater is duurzaam! Het duo Hout & Hout beweegt zich voort op wind- en zonne-energie en hun eco-mobiel. Het publiek mag normaal altijd al komen bomen-knuffelen, maar tijdens Spot kan een bezoekers zomaar eens worden geknuffeld door een boom.
 
Naast het uitgebreide activiteitenprogramma is er een terras van Paviljoen de Oostvaarders en zijn er zitzakken met live akoestische muziek. Het festival is gratis toegankelijk. Voor een deel van de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, dit kan worden betaald met een strippenkaart. (6 strips kost 5,00 euro).
 
Meer over dit festival, Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, het gebied en de activiteitenprogramma’s staat op www.ovpalmere.nl. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere, Almere City Marketing en de gemeente Almere.

Foto: Maarten Feenstra

Onze Ambassadeurs