Wildeboer schiet City O21 naar fijne uitgangspositie richting promotie

Geschreven door Redactie
Wildeboer schiet City O21 naar fijne uitgangspositie richting promotie Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

De eerste wedstrijd van de beslissingsreeks tussen Almere City FC O21 en Jong FC Volendam is met 1-0 naar de thuisploeg gegaan. City was in het Yanmar Stadion in een wedstrijd vol strijd te sterk voor de vissersdorpelingen, Tijmen Wildeboer kroonde zich tot matchwinner met zijn treffer. Zaterdag kan promotie naar de Tweede Divisie definitief worden afgedwongen.

Het meest verzorgde voetbal is de hele wedstrijd van de ploeg van Hedwiges Maduro, maar tot kansen komen gaat vooral in het eerste bedrijf moeizaam. Sterker nog, de grootste mogelijkheden zijn voor Jong FC Volendam. Younes Taha heeft een paar gevaarlijke schoten in huis en ook een aantal standaardsituaties pakt dreigend uit, maar doelman Stijn Keller en zijn verdedigers houden het doel schoon.

Helemaal ongevaarlijk is Almere City FC O21 in de eerste helft ook niet, Tijmen Wildeboer heeft een paar pogingen tussen de palen in huis en ook Riley Reemnet en Kai Hernandez lossen schoten. Pas na rust valt echter de goal, als het druk zetten van City loont. Riley Reemnet snoept de bal van de tegenstander af, diep op vijandige helft, en geeft mee aan Wildeboer. De spits rondt vervolgens koelbloedig af, zoals we van hem gewend zijn.

De goal betekent meteen het startsein van een goede Almeerse fase, waarin Reemnet nog een aardige kans krijgt maar zijn schot ziet afzwaaien. In de slotfase verdedigt City O21 vooral de voorsprong en geeft het nog één kans weg, maar Milan Zonneveld schiet – ogenschijnlijk uit buitenspelpositie – naast.

Daarmee halen de Almeerse beloften de zege binnen, en volstaat zaterdag een gelijkspel. Dan is de return in Volendam, in het Kras Stadion. De wedstrijd begint om 15:00 uur en is gratis te bezoeken, dus kom voor de allerlaatste keer dit seizoen Almere City FC O21 toejuichen!Onze Ambassadeurs