Hoe benut je jouw opgewekte zonne-energie het best?

Geschreven door Redactie

Ruim 1 op de 5 woningen in Flevoland heeft zonnepanelen op het dak. Dit betekent dat een behoorlijk aantal Flevolanders geniet van schone zonne-energie van eigen dak.

Deze energie is ook nog eens super voordelig. Als de investering is terugbetaald, geniet je gemiddeld zo’n 16 tot 19 jaar van stroom waarvoor je niets meer hoeft te betalen.

Maak optimaal gebruik van je zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Daarom werken ze ook op bewolkte dagen, al is de stroomopbrengst dan wel minder dan op een zonnige dag. Zodra het licht wordt beginnen de zonnepanelen stroom op te wekken tot het weer donker wordt. Als er veel licht is wekken ze de meeste stroom op. In Nederland is er tussen 11.00 en 16.00 het meeste zonlicht. Het loont dus om juist tussen deze tijdstippen apparaten aan te zetten die veel elektriciteit gebruiken zoals de vaatwasser, wasmachine of wasdroger. Zo profiteer je het meest van je eigen opgewekte energie. Ben je niet thuis? De meeste moderne vaatwassers, wasmachines en drogers hebben een ‘uitgestelde-start’-knop. Zo bepaal je zelf wanneer jouw apparaat aangaat. 

Zonne-advies op maat

Neem contact op met het Energieloket Flevoland voor een zonne-advies op maat. En als extraatje is er voor iedere Flevolander een gratis waaier om je te verkoelen op warme dagen (zolang de voorraad strekt).  
 
Voor meer informatie: bel (0320-252004 of  0527-633931), mail (energieloket@nmfflevoland.nl), chat via www.energieloketflevoland.nl
of bezoek een van onze lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.