Foto-expositie Peet Hiddink in Casa Casla

Geschreven door Redactie

Vanaf zondag 24 juli t/m woensdag 24 augustus worden de foto’s van fotografe Peet Hiddink geëxposeerd in Casa Casla in Almere.

In de tweede helft van de jaren ‘90 begon Hiddink al met het maken van ‘Bloemportretten’. “Ik begon bloemen, planten, bomen en tuinen te fotograferen. Ik fotografeerde zowel in mijn eigen tuin als ook daarbuiten, in allerlei landen, zelfs wereldwijd.” De fotograaf wil mensen stimuleren om met ‘andere ogen’ te gaan kijken naar ‘groen’.

A Passion for Green

“Ik hoop met deze expositie de kijker te inspireren een grotere passie voor ‘groen’ te gaan ontwikkelen. Het idee voor deze tentoonstelling ontstond al enige jaren geleden, maar het afdrukken van de foto’s en de hele samenstelling van de expositie heb ik vorig jaar gerealiseerd, daar ik het onder andere heel goed vond aansluiten bij de Floriade Expo 2022.”

Casa Casla; een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevestigd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposities van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren.

Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.