Aanvulling noodfonds voor Oekraïense vluchtelingen

Geschreven door Redactie

De oorlog in Oekraïne duurt voort en Flevoland wil zich blijven inzetten voor de Oekraïense vluchtelingen in de provincie.

Daarom is het Flevolandse noodfonds aangevuld met 500.000 euro. Met dit bedrag kunnen zowel de vluchtelingen in de regio Maramures in Roemenië als de vluchtelingen in Flevoland worden geholpen, bijvoorbeeld door lokale initiatieven te ondersteunen vanuit het Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne.

Het meldpunt is in maart opgezet door Provincie Flevoland en Flever om inwoners en organisaties in Flevoland die zich inzetten of in willen zetten voor Oekraïne te versterken, door ze met elkaar te verbinden en informatie te delen.

Hulpgoederen

Het noodfonds wordt daarnaast ingezet voor transporten met hulpgoederen, zoals dekens, toiletspullen en houdbaar eten. Maar ook voor andere producten die de vluchtelingen die huis en haard hebben verlaten en in omringende regio’s worden opgevangen, goed kunnen gebruiken. Daarnaast is een deel beschikbaar voor de subsidieregeling “Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen” die in mei van kracht is geworden.

Onze Ambassadeurs