5 tips om zwembadwater te besparen

Geschreven door Redactie

1. Onderhoud van zwembadwater Het onderhouden van je zwembad en het in balans houden van de waterchemie zijn de twee belangrijkste aspecten van zwembadonderhoud. Een vuil zwembad kan een broedplaats worden van algen en andere verontreinigingen. En als de chemicaliën in het zwembadwater niet regelmatig worden getest en uitgebalanceerd, kunnen ze tal van andere problemen veroorzaken.

2. Maak je zwembad schoon om water te besparen Een schoon zwembad met weinig vuil zal het filter niet zo snel vervuilen. En een schoon filter hoeft niet zo vaak te worden teruggespoeld of schoongemaakt, wat het zwembadwater bespaart. Gebruik een schepnet of bladhark om groot en klein vuil uit het zwembad te verwijderen en maak regelmatig je pomp schoon.

3. Houd de temperatuur van uw zwembad laag Warmer water verdampt veel sneller dan koeler water. Door de watertemperatuur laag te houden, kan je zwembad zoveel mogelijk water besparen. Bovendien kan koeler water de groei van organische verontreinigingen zoals algen voorkomen. Het installeren van een zwembad koelpomp of -koeler is een geweldige manier om de watertemperatuur laag te houden. Een andere tip is om de zwembadpomp ‘s nachts te laten draaien terwijl de temperatuur van de omgevingslucht lager is.

4. Vul uw zwembad niet te vol Zorg er bij het vullen van je zwembad voor dat het waterpeil niet hoger komt dan halverwege de zwembad skimmer. Het te vol vullen van uw zwembad kan leiden tot waterverlies door zwembadactiviteiten zoals spatten, schoppen en alles wat waterbeweging veroorzaakt.

5. Installeer een zonnekap Misschien is de beste en gemakkelijkste manier om zwembadwater te besparen het plaatsen van een zonneafdekking op je zwembad. Het gemiddelde niet-overdekte zwembad verliest ongeveer 4 cm water per week door verdamping, en zwembaden in warme, droge klimaten kunnen zelfs meer verliezen. 

Onze Ambassadeurs