Vannacht komt de meteorenzwerm Perseïden weer voorbij

Geschreven door Redactie

De Perseïden meteorenregen, die half augustus zijn hoogtepunt bereikt, wordt beschouwd als de beste meteorenregen van het jaar.

Met snelle en heldere meteoren laten Perseïden vaak lange "kielzog" van licht en kleur achter zich terwijl ze door de atmosfeer van de aarde schieten. De Perseïden zijn een van de meest overvloedige buien met ongeveer 50 tot 100 meteoren per uur. Ze komen voor bij warm zomernachtweer, waardoor hemelwachters ze comfortabel kunnen bekijken.

Perseïden staan ook bekend om hun vuurballen. Vuurballen zijn grotere explosies van licht en kleur die langer kunnen aanhouden dan een gemiddelde meteoorstreep. Dit komt door het feit dat vuurballen afkomstig zijn van grotere deeltjes komeetmateriaal.

Het beste moment om de meteoren te spotten, is vannacht tussen 3.00 en 4.00 uur. 

Onze Ambassadeurs