20 augustus was het Radiodag

Geschreven door Redactie

Op 20 augustus herdenkt Radiodag de grote uitvinding van de radio. Vier het nieuws, de informatie, de muziek en de verhalen die via de ether worden uitgezonden.

Verschillende uitvinders hebben aan het eind van de 19e eeuw meegewerkt aan de uitvinding van de radio. Verbazingwekkend genoeg kan niet slechts één persoon worden gecrediteerd voor het begin. In plaats daarvan is elk onderdeel ontwikkeld door middel van uitvindingen en ontdekkingen. Toen deze technologieën samenkwamen, kwam de radio tot leven.

Wie heeft de radio uitgevonden?

De volgende paragrafen beschrijven een bekende internationale inspanning die heeft bijgedragen aan het ontstaan ​​van de radio. In Duitsland bewees het onderzoek van Heinrich Hertz dat elektriciteit draadloos kon worden overgedragen. Elders patenteerde de productieve uitvinder Nicola Tesla meerdere uitvindingen. Hij voorzag de radio van de Tesla-spoel. Tesla, geboren in Kroatië, heeft ook veel patenten bijgedragen met wisselstroom. Tesla maakte niet alleen de radio mogelijk, maar hij bracht ook de wetenschap en productie van tal van andere uitvindingen vooruit. Als het echter gaat om de eerste in de handel verkrijgbare draadloze, Italiaanse, krijgt Guglielmo Marconi de eer.

Onze Ambassadeurs