Floriade Expo 2022: een geweldige dag vol groen!

Geschreven door Redactie

Van tuinen en duurzame innovaties tot gevarieerde kunst en cultuur en lekker eten, je vindt het allemaal bij Floriade in Almere. Hier kun je zonder twijfel volop inspiratie opdoen voor je eigen huis en tuin.

Op de Expo vind je de meest bijzondere gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Of wat dacht je van tegels van spinaziezaad. Je kunt verdwalen in tientallen tuinen, waar je zelf inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon. Zo ontdek je in de spiraalvormige stadstuin van Wilde Weelde hoe afgedankte materialen zoals kromme lepels, bierflessen en rioolbuizen je tuin sieren. De hoge kleurrijke beplanting van Lageschaar Vaste Planten heeft grote aantrekkingskracht op de insecten. Door Vincent van Gogh geïnspireerd is de tuin van Treeport Zundert. Ontdek de beeldentuin van de ronddraaiende Tiny Church of het Insectendorp met rode insectenhuisjes die kopieën zijn van Almeerse gebouwen. Rondom alle kavels ontdek je de afwisselende beplanting van bomen, planten en bloemen. Meer dan 100 infoborden geven je extra informatie over deze op alfabetische volgorde geplante beplanting van de Expo.

Ga op wereldreis in één dag in het Urban District. Wandel door de kleurrijke Chinese bamboetuin of bezoek de 3D geprinte

Pigeon Tower van Qatar. In de tuin van de Verenigde Arabische Emiraten leer je hoe in een droog land met zout water toch groen kan groeien. Zin in wat actie? Breng dan een bezoek aan het Duitse paviljoen Biotopia met daktuin, groene gevels, een waterspeeltuin en meer. Je ontvangt een slimme armband, waarmee je exposities activeert en je eigen visie op een groene stad van de toekomst creëert. Er komen weer veel Nationale dagen aan met een rijk cultureel programma na een officiële ceremonie waarin de jonge scouts van Team Scouting Floriade de vlag hijsen.

Weet je niet waar je moet beginnen in het grote Floriade-park? Geen zorgen, we hebben verschillende routes samengesteld die je meenemen langs de absolute hoogtepunten die je echt niet mag missen op de Expo. Kies je voor Highlights, Bloemen, Culinair, Kunst, Kids, SDG’s, Bomen, Innovatie? Haal bij een infokiosk de route op. Of maak je dagje Floriade compleet met een rondleiding met een gids. Een van onze enthousiaste verhalenvertellers neemt je graag mee op pad.


Praktische informatie

Floriade is t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur. Entreetickets zijn voor 29,00 euro per stuk te bestellen via de website. De tickets zijn vrij van datum en voor één dag Floriade inclusief een rit met de kabelbaan.

Tip: reis met het openbaar vervoer naar de Expo. Neem de boot vanaf de Esplanade naar Floriade.

Meer info en tickets: www.floriade.com.

Onze Ambassadeurs