Feilloze seizoensstart O21: 3-0 zege

Almere City FC O21 is met een comfortabele zege aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen. De landskampioen versloeg ADO Den Haag O21, dat vorig jaar nadrukkelijk meedeed om de prijzen, met 3-0. Jaden Pinas, Jeffry Puriël en Jens Guiting vonden het net.

Het duurt even voordat de wedstrijd ontbrandt. Tyrese Noslin heeft in de openingsfase een poging in huis die net over gaat, en aan de andere kant vangt doelman Marijn Dijkstra een paar afstandsschoten probleemloos op.

Na een half uur verandert dat echter, als Jaden Pinas de score opent. Met een knappe kopbal is de 1-0 een feit, en die score wordt een minuut of vijf later ook maar gelijk verdubbeld. Deze keer is het Jeffry Puriël, die uit een voorzet hard raak schiet.

In het tweede bedrijf zijn de krachtsverhoudingen nog duidelijker. Almere City FC O21 creëert weliswaar niet veel meer, maar het geeft al helemaal niks weg en controleert de wedstrijd. Om alles op het scorebord nog iets duidelijker uit te drukken, kopt Jens Guiting in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de bal nog even keurig over de keeper, uit een vrije trap van Puriël.

Die 3-0 is de eindstand op het Ruitenheer Academyveld, en zorgt er logischerwijs voor dat City O21 zich gelijk in de kop van de ranglijst meldt. Het moet alleen Feyenoord O21 voor laten op doelsaldo.

De volgende thuiswedstrijd van Almere City FC O21 – tegen Feyenoord – kan dus zomaar eens een echte topper blijken. Die pot wordt wel pas op 1 oktober gespeeld, na Almeerse uitwedstrijden bij De Graafschap en FC Groningen én een interlandbreak.