Goud in Almere gaat de wijk in

Geschreven door Redactie

Hoe wil jij goed oud worden in Almere? Van 5 september t/m 17 september trekt Goud in Almere met een busje van opiniepijlers.nl de wijk in om daarover te praten met inwoners. Hiermee willen we inwoners nog meer betrekken bij het doel van Goud: een Almere waar je goed oud kunt worden. 

Wat is belangrijk als je straks ouder wordt? Hoe wil je wonen? Zijn er mensen om je heen die hulp kunnen bieden? Hoe blijf je actief en in contact? Met andere woorden: hoe worden we, met kwaliteit van leven, oud in Almere? Daar gaan de gesprekken bij de bus over.

Ook gaat het over meedoen; welke ideeën hebben ouderen, welke kansen zijn er en hoe wil men meedoen aan Goud in Almere? Daarnaast wordt er informatie gedeeld over oud worden in Almere en geven wij jou graag het ‘gouden boekje’: Een nieuwe, informatieve folder rondom oud worden in Almere.

Online enquête

De resultaten, van de naar schatting 500 gesprekken bij de bus over thema’s die ouderen raken, vormen belangrijke informatie voor Goud om de komende tijd verder te werken. Is het niet mogelijk bij de bus aanwezig te zijn, dan is het ook mogelijk online de enquête Goud in Almere in te vullen.

Wat is Goud in Almere?

Almere, ooit gebouwd voor jonge gezinnen, is snel aan het vergrijzen. Het netwerk Goud in Almere werkt samen aan een Almere waar we goed oud kunnen worden. Het netwerk bestaat uit veel kleine en grote organisaties, vrijwilligers en actieve inwoners, waaronder de gemeente Almere, De Schoor, Humanitas Almere, VMCA, Zorggroep Almere en Senior-live.

Graag nodigen we meer (toekomstig) oudere Almeerders uit om daaraan mee te doen.

Wat doet Goud in Almere?

Er gebeurt al veel in de stad als het gaat om Goed oud worden: er zijn bewonersinitiatieven, organisaties die projecten opzetten en er is beleid dat rekening houdt met de vergrijzing. Goud in Almere verbindt en faciliteert deze initiatieven. Daarnaast vergroot Goud de bewustwording rondom de vergrijzing in Almere en wat ervoor nodig is om goed ouder worden. Hoe eerder je je voorbereidt op de oude dag, hoe meer invloed je hebt op hoe je oude dag eruitziet.. De website goud.almere.nl deelt Almeerse ervaringen rondom goed oud worden en brengt de verschillende organisaties onder de aandacht die hierin iets kunnen betekenen.

Vragen, meedoen? Kijk op goud.almere.nl of neem contact op met goud@almere.nl

Onze Ambassadeurs