Almere City FC in mineur na uithaal in extremis

Geschreven door Redactie
Foto’s Orange Pictures

Het is Almere City FC niet gelukt om ook de derde thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen Telstar verloor de ploeg met 0-1 door een doelpunt van David Min in extremis.

Almere City verloor geen van de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-ontmoetingen met Telstar. Twee keer werd er gewonnen, drie keer werd er gelijkgespeeld. Nog nooit bleven de Almeerders echter zes keer op rij ongeslagen tegen de Witte Leeuwen. Reservespeler David Min zorgt er diep in blessuretijd met een vernietigende uithaal voor dat die statistiek overeind blijft.

Telstar heeft de eerste acht minuten de bal vooral op de helft van de Almeerders, totdat Faïz Mattoir in een tegenaanval de turboboosters aan knalt. Mattoir verschalkt drie Telstar-spelers en geeft een geniepige strakke voorzet. Helaas krijgt Lance Duijvestijn de pantoffel niet tegen het leer om het publiek in extase te brengen. De aanval brengt wel Almere City FC weer in balans, want vanaf de poging is het de thuisploeg dat de klok slaat. Een vernietigend schot van Stije Resink moet door de vuisten van Ronald Koeman worden gekeerd en slechts enkele tellen later is het Joey Jacobs die onder een kansrijke voorzet doorglijdt.

Toch waant Telstar zich niet kansloos in het Yanmar Stadion. Nadat een schot van Christos Giousis goed wordt gekeerd door Nordin Bakker is het even later het uitvak van Telstar dat juicht. Gelukkig is de feeststemming van korte duur, omdat de scheidsrechter van dienst oordeelt dat Glynor Plet uit buitenspelpositie heeft gescoord. Ook targetman Jeredy Hilterman van Almere City FC krijgt vijf minuten voor het rustsignaal te maken met het oordeel van scheidsrechter Vos. Zijn doelpunt, na een schot van Limbombe, wordt ook buitenspel gegeven.

Het bal van de tweede helft wordt geopend door Cirque Mattoir. De kleine Comoor dribbelt op naar het doel van Telstar en geeft een splijtend pass op Anthony Limbombe. Zijn schot raakt echter het zijnet. Enkele seconden later doet Telstar hetzelfde aan Almeerse zijde. Het kiezelharde schot van Giousis stuitert echter hoog via de paal het veld weer in.

De druk op het doel van Bakker neemt hierna toe. Vooral Koen Blommestijn krijgt met schiet- en kopkansen de kans om de score te openen. Reden voor trainer Pastoor om het een half uur voor tijd over een andere boeg te gooien. Hilterman en Limbombe gaan naar de kant en worden vervangen door Ilias Alhaft en Pascu, waardoor Duijvestijn naar de spits verschuift. Die strategische switch is twee minuten later al achterhaald, wanneer Mattoir met een ogenschijnlijke bovenbeenblessure het veld moet verlaten.

Het geeft Almere City FC wel de wind onder de vleugels, alhoewel Telstar met vervelende plaagstootjes blijft loeren op de drie punten. David Min is uiteindelijk de dief in de nacht. Met een vernietigende treffer haalt hij na 96 minuten de wind uit de zeilen van de thuisploeg.

Lang tijd om te kniesoren heeft Almere City FC niet. Aankomende maandag speelt de ploeg opnieuw thuis. Dan is FC Eindhoven de tegenstander. Tickets voor de confrontatie met de Brabanders zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.








Onze Ambassadeurs