Vogelfestival Oostvaardersplassen 2022

Geschreven door Redactie

Kom naar het vogelfestival in de Oostvaardersplassen op zondag 18 september 2022!

Het gratis festival staat in teken over de vogels en is bedoeld voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt! Om 10:00 uur wordt het festival geopend door Michel Rijsberman en er is ook genoeg te doen voor kinderen!

Programma 2022

Op de markt van het Vogelfestival staan verschillende kraampjes met veel verschillende producten zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Ook kan je een kijkje nemen in de buitenruimte om alles te weten te komen over de Oostvaardersplassen. Lokale verenigingen zullen ook aanwezig zijn zoals de Vogel- en Natuurwacht Flevoland om je alles te vertellen over de natuur in Flevoland. Ook kun je tijdens de festival tegen een kleine vergoeding in deelnemen aan allerlei excursies. Ontdek het kerngebied tijdens een ecokarrit, maak een wandeling door de verschillende delen van de Oostvaardersplassen of bezoek de fotohut.


Lezingen

Arjan Dwarshuis (vogelgids, gastspreker, schrijver van boeken en bekend van de populaire Vogelspotcast), Camilla Dreef (zelfstandig ecoloog, vogel volger in Nationaal Park Nieuw Land en ambassadeur voor Vogelbescherming Nederland) en de Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen vertellen je tijdens hun lezingen over de bijzondere vogelwereld. In het buitencentum zijn lezingen bij te wonen over allerlei vogelreizen, vogelherkenning en fotografie.

Kinderactiviteiten

Het Staatsbosbeheer wilt ook kinderen kennis laten maken met de natuur daarom is er voor kinderen ook veel te doen. Timmer een vogelkastje of maak van hout een uil. Leer de bijen kennen en proef de honing.


Onze Ambassadeurs