World Cleanup Day 2022

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Dat betekend dat er weer veel wordt schoongemaakt in Nederland om zo plasticvervuiling tegen te gaan.

Dit keer is de missie 'Samen helpen we plasticvervuiling de wereld uit'. Nederland levert een grote bijdrage in de wereldwijde export van plasticafval naar niet-westerse landen. Zo was ons land vorig jaar Europees grootste exporteur van plasicafval naar niet OESO-landen. Met de hashtag #NotInOurBackyard wordt aandacht gevraagd om Nederland op te ruimen én vragen ze aandacht voor het plasticafval dat in andere landen terecht komt.

Kom in actie tijdens World Cleanup Day!

Iedereen kunt helpen. Met geld het dat er wordt opgehaald tijdens World Cleanup Day kan er onderzoek worden gedaan naar de herkomst van het afval uit niet-westerse landen en kunnen we in Nederland de export tegenhouden zodat het niet in niet-westerse landen terecht komt.