Zo maak je zelf compost van gft afval!

Geschreven door Redactie

Zelf composteren is hartstikke goed voor je tuin! Het brengt je tuin tot leven en maakt je tuin klimaatproof door afval te hergebruiken.

Compost verrijkt de bodem en je tuin enorm en verbeter je ongezien enorm de biodiversiteit. Compost maken kan op verschillende manieren en dat begint al in je eigen keuken.

Recycle afval uit de keuken of tuin

Gooi je groente-,fruit-, en tuinafval niet weg (gft) afval niet weg maar stop het in een speciale compostbak. Die kun je kopen of zelf maken. Al het keuken afval kan worden gebruikt met uitzondering op gekookt voedsel, botten en vlees, want dat verteert niet goed. En zorg verder ook dat het afval niet te grof is. Takken kun je in kleinere stukken knippen, meng gras en gft met droog materiaal als takjes, stro en bladeren. Zo krijg je én voedsel én structuur in je compost. Zet je compost in de halfschaduw met een paar uren zon per dag. Als je de hoop goed opbouwt en ieder jaar even omschept kun je dat in het voorjaar op je tuin verspreiden. Bladafval kun je het best op een aparte plek laten composteren, omdat dat veel langer duurt. 


Onze Ambassadeurs