Uitfestival afgesloten met 'Kidsplein' en veel muziek

Geschreven door Redactie

Wie dit weekend in het centrum van Almere was kon er niet omheen lopen. In heel het centrum stond alles in het teken van cultuur tijdens het Uitfestival. Op verschillende locaties gaven artiesten en kunstenaars van diverse disciplines waren aanwezig om hun acts te showen.

“De afgelopen dagen hebben we hier 80 optredens gehad”, zegt Loes Jongen van de organisatie. “Wij zijn vrijdag begonnen met openluchtfilms. Er werd een optreden gegeven door het Almeerse theatergezelschap SubSub. Zaterdag was er een platenmarkt en een fantasyparade van allerlei verklede mensen. En op zondag was er het 'Kidsplein' met springkussens en kindervoorstellingen. En er spelen allerlei bands op podia in het centrum.''

Volgens Jongen was er groot enthousiasme om het festival te organiseren. “Ik hoefde bijna geen moeite te doen om de agenda te vullen. Bijna iedereen in mijn bestand zei direct ‘ja’ toen ik vroeg of ze wilden meedoen. Het hele weekeinde was één groot gezellig hoogtepunt”.

Voor het eerst dit jaar wordt het feest ook gehouden in Almere Haven en Almere Buiten. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt daar een Uitfestival gehouden met artiesten uit die stadsdelen.

Informatie over het programma kun je vinden op de website uitinalmere.nl

Onze Ambassadeurs