Verbindingsfestival Samen Buurten

Geschreven door Redactie

Hoe sociaal en vitaal is jouw buurt?

Samen Buurten streeft naar de versterking van gemeenschapsgevoel in buurten, wil de ’samenredzaamheid’ vergroten en het wonen prettiger maken voor iedereen. De initiatiefnemers willen dit vooral samen voor elkaar krijgen.

Een oudere man die wordt geholpen door zijn buurvrouw met de was, een 25-jarige jongen die de buurtsuper bezoekt met zijn jongere buurmeisje die een licht verstandelijke beperking heeft, een geïmmigreerde vrouw die bijles Nederlands krijgt van de overbuurman of gewoon buren die zich inzetten voor een veilige, schone en vitale buurt. Sociale en vitale buurten zijn dé oplossing om iedereen een plek in de maatschappij te geven.

Op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, leveren sociale en vitale buurten een belangrijke bijdrage aan het gemeenschapsgevoel, de zingeving en de maatschappelijke uitdagingen; eenzaamheid wordt minder, het niveau van welbevinden gaat omhoog en de actieve deelname van bewoners aan de maatschappij neemt toe. De vraag is: hoe creëer je nu zo’n buurt en wat zijn de goede praktijkvoorbeelden?

Ga samen met de rest van Flevoland aan de slag!

Er zal flink moeten worden samengewerkt tussen partners vanuit wonen, zorg en welzijn én de bewoners. Een belangrijke eerste stap is het Verbindingsfestival Samen Buurten op 14 november 2022, in de Kunstlinie te Almere. Een kennis- en netwerkfestival waar je inspiratie opdoet over het creëren en behouden van sociale en vitale buurten én waar je mensen kan ontmoeten, bij wie dit thema ook een belangrijke rol speelt. De bewoner staat centraal.  

Tijdens het Verbindingsfestival Samen Buurten zijn zowel professionals als bewoners van harte welkom om te luisteren, te vertellen, te verbinden en te inspireren. De doelstelling van het festival is om een belangrijke stap vooruit te zetten en een beweging op gang te krijgen in de realisatie van buurten waarin iedereen prettig woont, meetelt en mee kan doen!
Meer informatie over het Verbindingsfestival of (gratis) aanmelden? Kijk op www.samenbuurten.nu

Onze Ambassadeurs