Kies voor LED-feestverlichting!

Geschreven door Redactie

Challenge: ‘Kies voor LED-feestverlichting'. Overal verschijnt deze weken de feestverlichting in en om huis, in winkelstraten en kantoorgebouwen.

LED feestverlichting biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele varianten, zoals gloeilampjes of halogeen. Zo zijn ze energiezuinig, vaak waterbestendig en heeft vocht nauwelijks tot geen invloed op de kwaliteit van de lampjes. Daarnaast gaat deze feestverlichting zeer lang mee omdat ze goed tegen een stootje kunnen. Kies dit jaar voor LED en bespaar energie en grondstoffen! Ik doe mee, jij ook? Voor elke deelnemer ligt een gratis LED-feestslingertje klaar. www.ikdoemeejijook.nl.

LED-feestverlichting, waarom?

Energie besparen is leuk, ook voor je portemonnee! Lampen zorgen voor ongeveer 15 procent van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden. Je kunt dus behoorlijk wat geld en energie besparen door te kiezen voor energiezuinige varianten. Naast dat LED- verlichting een energiezuinige keuze is, zijn deze lampen ook nog eens zeer duurzaam. De gemiddelde levensduur is namelijk vele malen hoger dan die van traditionele gloeilampjes. Wist je dat LED-verlichting gemiddeld 35.000 branduren heeft?

Doe mee: www.ikdoemeejijook.nl en ontvang gratis tips & tricks voor energiezuinig verlichten en als gratis cadeau een LED-feestslingertje.

Ik doe mee, jij ook? Challenges voor 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. November richt zich op het verlagen van ons lichtverbruik. Aan één challenge meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

Impact challenge vorige week: spreek je baas aan, doe het licht uit!

Bewoners en Flevolandse ondernemers namen enthousiast deel aan de challenge ‘’Doe het licht uit! Durf jij je baas aan te spreken? Uit een schatting van TNO blijkt dat er jaarlijks 1 miljard kilowattuur aan elektriciteit bespaard kan worden als de lichten van kantoren en andere grote panden 's nachts worden gedoofd. Dat is evenveel als het jaarlijkse verbruik van 350.000 huishoudens. Hier zijn dus nog veel stappen in te zetten!

Onze Ambassadeurs