Welzijnsorganisatie De Schoor en Theatergezelschap Vis à Vis slaan handen ineen om cultuur toegankelijker te maken

Geschreven door Redactie

Kunst & Cultuur hebben een positieve invloed op het welbevinden en de kwaliteit van leven.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat hij/zij mee kan doen aan culturele activiteiten. Dat ondervind Willemijn Steenbakkers, cultuurverbinder bij De Schoor.
“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere bewoner, ook mensen die met een krappe beurs leven, mee kunnen doen aan het cultureel aanbod. Aanbod dat aansluit bij de behoefte van de inwoners?”, aldus Willemijn Steenbakkers.

Ook culturele organisaties onderschrijven steeds vaker het belang om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Afgelopen oktober bood Theatergezelschap Vis à Vis veertig laaggeprijsde kaarten voor de voorstelling ‘FRAGILE’ aan bewoners met een kleine beurs aan. Hiervoor zijn zij een samenwerking aangegaan met de Almeerse wijkteams. Vrijwilliger Marjan Smit: ‘sommige bewoners waren zelfs nog nooit bij een theatervoorstelling geweest. Er ging een wereld voor hun open”.
Willemijn: “Ik vind dit een mooie opmaat naar een structurele samenwerking. Wat zou het mooi zijn als we meer bewoners met een afstand tot kunst en cultuur een cultureel aanbod kunnen aanbieden.”

Heb je als organisatie een aanbod dat je graag voor iedereen beschikbaar wilt stellen of kun je op een andere manier iets bijdragen aan cultuurbeleving in Almere? Mail dan met Willemijn Steenbakkers via wsteenbakkers@deschoor.nl

Onze Ambassadeurs