Muzikale klap op de vuurpijl met Flevoensemble

Geschreven door Redactie

Voor het eerst is er ook een Eindejaarsconcert bij Goede Rede Concerten! Op vrijdagavond 30 december luidt het FlevoEnsemble o.l.v. Egon Kracht het oude jaar uit met een ‘Klap op de Vuurpijl’.

Er is ook aantal speciale gastmusici uitgenodigd om samen een feestelijk concert te presenteren. Uiteraard inclusief bubbels en hapjes! 

FlevoEnsemble

Het FlevoEnsemble (2020) bestaat uit professionele Flevolandse musici. Initiator en artistiek leider is Egon Kracht. In de komende jaren spelen zij concerten en muziektheater op de meest uiteenlopende locaties in Flevoland. Dit doen zij voor iedereen die zich graag muzikaal laat verrassen. Deze toer starten zij met de ‘Klap op de Vuurpijl’, een eerbetoon aan en verwijzing naar Willem Breuker, groot inspirator van het FlevoEnsemble.


Klap op de Vuurpijl 

Onder de noemer ‘Hommage et Persiflage’ brengt het ensemble een heerlijke avond vol klassiekers en oude bekenden. Maar ook verrassende nieuwe combinaties en composities. Zo horen we Shostakovich’ beroemde Second Walz naast een hinkende tango van Egon Kracht en nummers van Nina Hagen naast een gouwe ouwe door Berdien Stenberg. We horen Frank Zappa, maar ook indringende songs van Bertolt Brecht en melancholie van Miles Davis.

Er spelen 15 musici in het FlevoEnsemble waaronder Cyrille van Poucke, Igor Ruhadze, Huub van de Velde en Noortje Braat. De 5 gastspelers op deze avond zijn Henk Zwart en Soleil Eijken (zang) en Siddharth Kishna (sitar), Sharmili Mitra en Tarang Poddar (tanpura en tabla).


Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Inclusief bubbels en hapjes. Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467. 


Onze Ambassadeurs