Bespaar door waterzijdig inregelen

Geschreven door Redactie

Veel cv-installaties in Flevoland zijn niet goed ingesteld.

Met het goed instellen van de cv-ketel en de radiatoren verhoog je niet alleen het comfort, maar bespaar je ook op je energierekening. Kom langs tijdens één van de spreekuren en krijg een gratis brievenbusborstel.

Kijk voor de spreekuurtijden in jouw gemeente op: www.energieloketflevoland.nl  


Waterzijdig inregelen, wat is dat? 

Waterzijdig inregelen betekent dat je de radiatoren zo instelt dat de doorstroom van het water in de radiatoren verbetert voor een betere warmteafgifte. Daarnaast wordt ook de warmteverdeling tussen de verschillende radiatoren beter.
Sinds 2020 is het verplicht om een verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen als er een cv-ketel of (hybride) warmtepomp wordt geïnstalleerd. 


Wanneer heeft waterzijdig inregelen zin? 

Zijn bepaalde kamers in huis erg warm of koud in vergelijking met de rest van het huis? Dan kan de instelling van jouw cv-ketel en radiatoren beter. Ook als het energieverbruik van je cv-ketel hoog is kan waterzijdig inregelen zorgen voor een lager verbruik. Als laatste kun je waterzijdig inregelen overwegen als je een hybride warmtepomp hebt of overweegt. Een hybride warmtepomp werkt het best met een waterzijdig ingeregelde verwarming.
Waterzijdig inregelen kan je meestal niet zelf doen. Laat je dit doen door een installateur dan kost dit tussen de 300,00 en 500,00 euro. 


Via de website van het Energieloket download je een handige checklist. Zo kun je meteen aan de slag! 

Gratis én onafhankelijk advies:   

Bel (0320-252004 of 0527-633931), mail (energieloket@nmfflevoland.nl of chat met ze via https://energieloketflevoland.nl Of bezoek een lokaal inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties:  
https://energieloketflevoland.nl/contact.


Onze Ambassadeurs