Boom voor een boom: compenseer je kerstboom!

Geschreven door Redactie

In veel huiskamers staat de kerstboom weer te schitteren. Mooi, maar elke omgekapte boom verdient weer een vervanger. Doe daarom deze week mee met de challenge: “Een boom voor een boom, compenseer je kerstboom!”

Meld je aan op www.ikdoemeejijook.nl en ontvang een magazine met volop tips en tricks voor duurzame feestdagen. 

Je kunt je kerstboom compenseren met een nieuw geplante boom in jouw tuin. Of nog makkelijker: door je kerstboom met kluit in de tuin te zetten, zodat je volgend jaar geen nieuwe hoeft te kopen. Of geef eens een boom cadeau, aan jezelf of aan iemand anders.  


Plan Boom 

Plan Boom biedt een ‘boompjes-voor-beginners-pakket’ met drie inheemse boompjes. Voor €25,- worden de boompjes gratis bij je thuisbezorgd. Vanuit je luie stoel zie jij hoe de boompjes ieder jaar mooier en groter worden. De boompjes die voor de feestdagen worden besteld, worden de eerste helft van januari verzonden.

Bestel je pakket hier.


Zo help je Flevoland op weg naar 500.000 bomen en verklein jij je Flevolandse voetafdruk!  


Impact challenge vorige week    

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge “Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’. In één jaar kun je daarmee 177 kg CO2 besparen. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 75 miljoen kg CO2!

Elke week een challenge: samen op weg naar 1 circulair Flevoland  

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges, gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Deze maand is het thema: Duurzaam Feesten en Shoppen. Aan één challenge meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl


Onze Ambassadeurs