Themawandeling eetbare wilde planten 'Dennen, sparren en wintergroene planten'

Geschreven door Redactie

Ga 20 januari mee op pad met wildplukster Leah Groeneweg en ontdek de wondere wereld van de eetbare wilde planten en bomen.

Brandnetel, paardenbloem en zevenblad zijn al vrij bekend, maar wist je dat veel dennen en sparren ook eetbaar zijn?

Tijdens deze themawandeling in de omgeving van het mooie Anloo gaan we samen met de ervaren wildplukgids op zoek naar eetbare naaldbomen. Je leert welke eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het belang van respect voor de natuur. De berm, het veld en het bos zullen na deelname aan deze wandeling nooit meer hetzelfde zijn.

Dennen en sparren kun je het hele jaar vinden. En gebruiken. Zet een heerlijke thee van de takjes met naalden van de zilverspar, droog de naalden van de douglasspar en vermaal het tot poeder of snoep een dennenknop als vitamine C rijke wintersupplement. Daarnaast zijn er vast nog wintergroene planten te vinden. Eetbare planten als vogelmuur, kleine veldkers en het jonge ontkiemde kleefkruid kun je in zachte winters nog genoeg vinden. Na afloop krijg je een PowerPoint met de belangrijkste eetbare naaldbomen en paar recepten ter inspiratie thuis gestuurd via de mail.

Datum: vrijdag 20 januari 10.00 - 12.00 uur

Kosten: 20,00 euro per persoon, inclusief wildplukversnapering

Locatie: in de buurt van Anloo, exacte startlocatie na aanmelding. Vooraf opgeven bij Leah Groeneweg, telefoonnummer 06-14136734 of info@inhetwildeweg.nl

Onze Ambassadeurs