Rijbewijskeuringen CBR in Almere

Geschreven door Redactie

Een medische keuring voor het verlengen van jouw rijbewijs is nodig wanneer je 75 jaar of ouder bent of wanneer je een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer je om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via RegelZorg in Element Offices Markerkant op vrijdag 27 januari laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 55,00 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70,00 euro.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kan je uitsluitend maken via RegelZorg:

Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300.

Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts.

De Procedure

Houd zelf de einddatum van je rijbewijs in de gaten en begin 4 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien je ook medisch gekeurd moet worden.    

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan jekopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg .   

Deze vragenlijst over jouw eigen gezondheid moet je eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijg je van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan je pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor je in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure lees je op de website van RegelZorg.

Onze Ambassadeurs