Almere City FC legt Belgische Milan Corryn vast

Geschreven door Redactie

Fotograaf: Ron Baltus

Middenvelder Milan Corryn komt naar Almere City FC. De 23-jarige Belgische jeugdinternational (37 caps) tekent voor anderhalf seizoen met een optie voor nog één jaargang.

Corryn stond in de belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland.

Corryn komt op 8-jarige leeftijd in de opleiding van Anderlecht terecht. In 2017 tekent hij daar een driejarig contract. Tot een debuut bij de 34-voudig Belgisch kampioen komt het echter niet. Vanuit Anderlecht vertrekt hij naar Slowakije waar hij bij Trenčín in drie seizoenen tot 74 duels komt. Daarbij treft hij negen keer doel en geeft hij twaalf assists. Het levert hem in juni 2021 een tweejarig contract op bij Warta Poznan uit Polen. In zijn eerste seizoen komt de middenvelder daar 21 wedstrijden in actie en komt hij tot twee doelpunten en twee assists.

De Belgische speler laat in Polen zijn contract ontbinden voor een nieuwe uitdaging. Corryn: ,,Ik voer al langere tijd gesprekken met Johan Hansma over een contract en wij hebben daarin al die tijd open kaart gespeeld. Het gevoel is heel goed bij deze club. Ik ben op de hoogte gesteld van het project dat ze hier neer zetten en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Milan is een multifunctionele speler, die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Daarnaast heeft hij in zijn tijd bij Trenčín regelmatig op beide zijkanten als hangende buitenspeler gespeeld. Wij zien in hem een mooie versterking van de selectie.”

Onze Ambassadeurs