Flevoland de minst romantische provincie van Nederland

Geschreven door Redactie

Flevoland is de minst romantische provincie van Nederland, al zijn er wel grote verschillen per gemeente.

Zeewolde en Dronten hebben de grootste inhaalslag te maken op het gebied van romantiek. Urk is de enige Flevolandse gemeente die wél goed scoort en het overwegen waard is voor een romantisch dagje weg met je geliefde. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Om te bepalen wat dé romantische hotspots van Nederland zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend.

Laagste scores gemeenten Flevoland

Flevoland is niet de beste plek om te bezoeken voor een romantische date. De enige gemeente met een positieve score is Urk (7,0). De gemeente scoort goed vanwege de romantische omgeving en de aanwezigheid van openbaar groen en water. Ook wordt er over het algemeen weinig overlast gemeld en wonen er weinig gescheiden mensen. 

Andere gemeenten in Flevoland blijven ver achter. Lelystad krijgt het ‘romantiekcijfer’ 5,5 en eindigt hiermee op een tweede plaats binnen de provincie. De laagst scorende Flevolandse gemeente is Zeewolde (5). 

Dit zijn de meest romantische plekjes van Nederland

Gelukkig is er buiten Flevoland genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Enkhuizen (Noord-Holland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Delft (Zuid-Holland).

Benieuwd hoe andere gemeenten binnen en buiten de provincie scoren? Hier lees je meer over het onderzoek: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/romantische-gemeente 

Onze Ambassadeurs