Klimmen tussen de bomen voor jouw wekelijkse dosis natuur

Geschreven door Redactie

De dagen worden weer langer en de bomen kleuren langzaam groen. Met het voorjaar voor de deur gaan we meer naar buiten. Dit heeft grote positieve effecten op de gezondheid als gevolg. Om zowel ons mentale als fysieke gestel een boost te geven roept sociale onderneming Fun Forest op om – letterlijk – de boom in te gaan.

Tussen de bomen in hun klimbossen ervaar je de voordelen van de natuur, verleg je je grenzen (op hoogte) en maak je vooral veel plezier. Met de toenemende werkdruk, steeds vaker voorkomende burn-out klachten en verslechterde mentale gezondheid is de verbinding met de natuur extra belangrijk. Na een winterstop (her)openen de bossen van Fun Forest weer op 18 februari*.

Boom versus beeldscherm  

Gemiddeld brengen we 5,5 uur per dag achter een beeldscherm en 9 uur per dag zittend door. Dit komt onze gezondheid op lange termijn niet ten goede. In plaats daarvan kun je een deel van deze tijd ook buiten in de natuur doorbrengen, wat juist veel positieve effecten heeft op de gezondheid. Minstens twee uur per week in de natuur doorbrengen zorgt al voor meer ontspanning, creativiteit, concentratie en een beter humeur. Daarnaast verbetert de omgeving van het bos ook je immuunsysteem, de aanmaak van vitamine D en zorgt het voor schone lucht die je inademt. In de klimbossen van Fun Forest kun je het principe van ‘bosbaden’ – jezelf minimaal 30 minuten onderdompelen in de natuur – combineren met een actief parcours waarbij plezier maken op nummer één staat. Je klimt horizontaal én verticaal tussen de bomen, tokkelt van een zipline op hoogte en eindigt met een vrije sprong. Angsten worden overwonnen en je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost.

Groeien in het bos  

Bij Fun Forest geloven ze in het motto: alles wat aandacht krijgt groeit. Dit geldt voor de bomen in de klimbossen en de bezoekers, maar ook voor de medewerkers van Fun Forest. Als sociale onderneming bieden ze leerwerkplekken aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan jongeren die moeilijk aan werk komen, net een beetje extra begeleiding nodig hebben of op een passend tempo willen re-integreren in de samenleving. “Bij ons in de klimbossen is iedereen welkom en gaan we uit van ieders unieke talent. Als mens zijn wij zelf de sleutel tot maatschappelijke verandering, onze medewerkers vormen daarmee de kern van onze organisatie”, aldus Chief Forest, David Balhuizen.   

Klimmen op hoogte 

De klimbossen van Fun Forest vind je door heel Nederland. Met locaties in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Venlo is er voor ieder wat wils, of je nu de boom in wilt of liever met beide benen op de grond staat. De parcoursen verschillen van easy, waarbij je vooral bruggen en netten tegenkomt op 4 meter hoogte, tot extreme waarbij je tot wel 15 meter hoog klimt. De klimbossen zijn zowel voor volwassenen als kinderen toegankelijk en vormen daarmee een perfect bedrijfsuitje of een avontuur voor het hele gezin. Samen werk je aan teambuilding en leer je je grenzen verleggen op een speelse manier.

 *Het klimbos in Venlo gaat een week later open op 26 februari. 

Onze Ambassadeurs