Trainen met een flinke dosis fun!

Geschreven door Redactie

Patrick en Irina Berenos hebben sinds kort een nieuwe sportclub geopend in Almere Filmwijk, maar dit is niet zomaar een sportclub. Het is een FT-Club.

FT staat voor Functional Training. Functionele Training is een bijzonder concept en haalt het beste uit iedereen! Kom je ook trainen met een flinke dosis fun?

Over Patrick en Irina

Patrick Berenos is Franchise-ondernemer, Club Owner en Personal Trainer bij FT-Club in Almere Filmwijk. Voor een lange tijd heeft hij over de hele wereld gereisd en gewoond en heeft hij in zijn leven veel sporten gedaan zoals tennis, karate en andere martial arts, zeilen, water- en motorsport en heeft dit allemaal intensief beoefend. In dit interview legt Patrick uit wat Functional Training inhoudt, waar het goed voor is en nog veel meer! Irina is de echtgenote van Patrick en steunt hem ten alle tijden. Zo ook met de FT-Club. Ze helpt met al het papierwerk en houdt ervan om te organizen. Irina zegt; “ik hou van sporten maar ik kan geen lesgeven. Ik ben graag bezig met administratie. Daarom hebben we samen besloten dat de administratie mijn deel is en Patrick meer van het coachen is.”

Wat is Functional Training?

“Functional Training houdt rekening met jouw persoonlijke doelstel- lingen en behoeften. En is daardoor de meest doelgerichte workout die er is. Bij de trainingen wordt veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals losse gewichten, kettlebells, medicine balls, resistace bands of balanstrainers. Je traint bij iedere workout complete beweegpatronen in plaats van geïsoleerde spierde. Het verbetert niet alleen de algehele functie van het lichaam, maar verhoogt ook de spierkracht en je uithoudingsvermogen. Functional Training bouwt de spierstabiliteit op zodat je dagelijkse bezigheden gemakkelijker kunt uitvoeren. De workouts worden individueel erop gericht om je beter te laten functioneren in het dagelijkse leven en aan je droomlichaam te werken.”

Waar is Funtional Training goed voor?

“Bij Functional Training trainen we het hele lichaam, dus geen geisoleerde bewegingen. We laten het hele lichaam bewegen zoals het lichaam is ontworpen door de natuur. Wanneer kinderen nog jong zijn, zie je dat ze op de grond zitten dan hurken ze op de knieën, met de hielen plat op de grond en is de rug recht. Zo kunnen ze uren blijven zitten. Naarmate ze ouder worden leren ze ook meer op stoelen te zitten waardoor de houding verandert en is het niet meer zoals het lichaam is ontworpen. In Functional Training wordt er met de mobiliteit voor gezorgd dat de spieren strekken en bewegen, waardoor je functioneler wordt. Tijdens de workouts van Functional Training wordt er veel gericht op de romp, om die spieren weer sterk te maken. Want alles gaat via de romp. En wanneer de romp recht en stevig is, heb je minder last van blessures en je houding en postuur worden ook beter. Door je romp te ontwikkelen krijg je sterkere spieren en meer vet verbranding.”

Wat vind je zo leuk aan het werk dat je doet?

Patrick vertelt vol enthousiasme dat hij houdt van fitness en dat hij het leuk vindt om te praten over waar hij een passie voor heeft. Hij zegt; “Wanneer ik bij de FT-Club ben en mijn passie kan uitvoeren en daarmee mensen kan helpen om hun doelstellingen te behalen, dan kan ik mij niets anders voorstellen waar ik meer voldoening uit kan krijgen.”

Hoe motiveer je mensen?

“Beter resultaat boek je met en flinke dosis fun. Daarom werken we binnen FT-Club ook met kleinere groepen waardoor het plezieriger is om workouts te doen. In een groep zijn er minimaal drie en maximaal 12 mensen aanwezig. We hebben een trainingsruimte van 290 vierkante meter en daardoor heeft iedere persoon vijf tot zes vierkante meter ruimte om lekker te bewegen. Je loopt elkaar niet voor de voeten en je bent ook niet dicht op elkaar, dus je kunt lekker trainen met een ruimtelijk gevoel. Met de optimale en individuele coaching let ik goed op of de oefeningen goed worden uitgevoerd. Wanneer je te hard traint of wanneer je niet genoeg traint en je een beetje lui bent en gaat hangen, kan ik je daarbij ook stimuleren.”

Meer weten en zien?

FT-Club is gevestigd in Almere Filmwijk, boven de Vomar aan het Walt Disneyplantsoen 80A, 1325 SX Almere. Als je meer wilt zien en weten neem dan een kijkje op de social mediakanalen van FT-Club Almere Filmwijk.

Website: www.ft-club-almere-filmwijk.nl

Instagram: @ftclub.almere

Facebook: FT-CLUB.almere.filmwijk

Onze Ambassadeurs