Actief van strand tot bos bij Stad & Natuur in de zomervakantie

Geschreven door Redactie

Stad & Natuur heeft een heleboel leuke en spannende activiteiten op het programma staan op verschillende locaties. Heb je altijd al een echt zandkunstwerk willen maken? Droom je ervan om een heuse piraat te zijn? En wil je graag meer weten over bijen, waterdiertjes of nachtvlinders?  


Kemphaan: word een echte bosbouwvakker 

Deze zomervakantie kun jij een echte bosbouwvakker worden. Dat doe je door allerlei opdrachten uit te voeren in het bos van de Kemphaan. Welke dieren wonen daar allemaal? In wat voor huizen wonen ze? En hoe bouwen ze die eigenlijk? Via allerlei toffe opdrachten kom je erachter. Vooraf koop je een speciaal paspoort bij het kantoor van Stad & Natuur, waar je alle opdrachten in kunt bijhouden. Er hoort ook een speurtocht bij, die je kunt lenen. Na afloop mag je jezelf een heuse bosbouwvakker noemen!

Elke donderdagmiddag zijn er ook workshop en/of kindertheater met dit thema.

Bovendien is de imker elke donderdagmiddag aanwezig om je van alles over de bijen te vertellen tijdens de bijenpraatjes. De zomervakantie wordt afgesloten met het Zomerfestival op zondag 31 augustus.


Almeerderstrand: kom aanwaaien 

Zeg je zomer, dan zeg je strand. En zeg je strand, dan zeg je zandkastelen. Daarom viert Stad & Natuur het begin van de zomervakantie met een heus Zandkastelenfestival! Kom zaterdagmiddag 22 juli ook naar het Almeerderstrand en maak jouw allermooiste kunstwerk van zand! Wil je nog meer strand, zand en water? Dat komt mooi uit, want deze zomervakantie is er (bijna) elke woensdagmiddag wel iets leuks te doen op het Almeerderstrand. Van voelen met je voeten tot een echte piratenschool. Wanneer kom jij aanwaaien?


Vroege Vogelbos: onder water of in het donker speuren 

In het Vroege Vogelbos duikje op donderdag 27 juli in de onderwaterwereld met Patrick, de Buiten(w)eter. Met schepnetjes ontdek je wat er zich allemaal afspeelt in de poelen van het bos. En op vrijdag 28 juli is wel een hele speciale activiteit, dan gaat de Buiten(w)eter laat in de avond als het donker wordt met je op zoek naar nachtvlinders, voor de echte durfals!


Oostvaarders: vroege verhalen 

Ben jij een vroege vogel en hou je van mooie verhalen? Kom deze zomervakantie dan op zondagochtend naar Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders voor de Oostvaarderspraatjes. Luister naar het verhaal Pauw Pol of Konijn de Jager of Theater Djempol.


Op www.stadennatuur.nl staat alle informatie over deze activiteiten. 


Onze Ambassadeurs