Deel Almeerse stemgerechtigden: Geen nieuwe moskeeën in de stad

Geschreven door Redactie

Een meerderheid van de onderzochte Almeerse stemgerechtigden wil geen nieuwe moskeeën in de stad. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Citisens. Het onderzoeksbureau baseert die conclusie op een analyse van onderzoeksresultaten uit de stemwijzer van de gemeenteraadsverkiezingen.

Helft

Ongeveer de helft van de stemgerechtigden in Almere heeft de stemwijzer ingevuld. Het gaat om ongeveer 60.000 inwoners. Volgens een onderzoeker van Citisens zijn de gegevens daardoor goed te gebruiken.

Citisens en nu.nl

Via de website ‘Mijn Stem Almere’ konden stemgerechtigden een stemwijzer invullen. De website was een initiatief van NU.nl en Citisens. De website werd ontwikkeld om kiezers te helpen bij het maken van een keuze tijdens het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

8 moskeeën

Almere telt momenteel acht moskeeën. De laatste moskee werd gebouwd in Almere Poort.

Onze Ambassadeurs