Wethouder bezoekt 500ste bewoner Oosterwold

Geschreven door Redactie

Hayo Meijer is de 500ste bewoner van Oosterwold. Een feestje waard volgens wethouder Maaike Veeningen. Daarom ging de wethouder op bezoek bij de bewoners.

Rust

”Zoals je vaak hoort van Oosterwolders waren ook wij op zoek naar ruimte en rust. Ik ben iemand die graag rustig woont en de drukte opzoekt als ik daar behoefte aan heb. De vrijheid om mijn eigen huis te ontwerpen is echt iets waar ik altijd al van droomde. En nu, in Oosterwold kan ik dit eindelijk doen”, zegt Hayo Meijer.

Nieuw

In Oosterwold, aan de oostzijde van Almere en de westzijde van Zeewolde wordt vergaand organisch ontwikkeld op een schaal die uniek is voor Nederland. Het gebied van 4.300 hectare wordt ontwikkeld door de toekomstige bewoners en gebruikers, waardoor een brede variatie aan woon- en werkmilieus zal ontstaan met een groen en agrarisch karakter. In Oosterwold bouwen bewoners niet alleen zelf hun huis, groep huizen en/of bedrijf, maar gaan zij ook over de gehele buitenruimte: wegen, paden, water, energie, groen en stadslandbouw.

Woonplezier

Volgens wethouder Veeningen is Oosterwold een mooi gebied om te wonen. ”Het mooie van Oosterwold is dat het rijk is aan bijzondere verhalen waarin mensen hun persoonlijke droom waarmaken. Wij wensen hen allemaal, net als Hayo, heel veel woonplezier toe”, zo vertelt de wethouder.

Onze Ambassadeurs