Honderden mensen rennen mee met griezelige Halloweenrun

Geschreven door Redactie

Het is woensdag aanstaande Halloween en dat is dit weekend al op verschillende manieren gevierd. Zo renden er zaterdagavond 400 verklede en geschminkte kinderen én volwassenen door het centrum van Almere Buiten tijdens de Halloween Run.

Aan het begin van de avond was er een loop voor kinderen van 1 kilometer. Daarna, na zonsondergang, konden volwassenen 5 kilometer rennen tussen de zombies, heksen en skeletten. 

Aardedonker stadspark

Een onderdeel van het parcours was lopen door een omgebouwde stadsbus, door de gangen van de Florida-garage en in een aardedonker stadspark. Onderweg werden deelnemers geregeld aan het schrikken gebracht met poppen, spinnenwebben, laserstralen en acteurs.

"Ik was constant bang voor wat er komen ging. Achter ieder hoekje kon iets zitten. Mijn hart heeft een paar keer in mijn keel gezeten", vertelde één van de deelneemsters bij de finish.