A6 in het weekend weer dicht richting Lelystad

Geschreven door Redactie

De A6 in de richting van Lelystad is het komende weekend opnieuw afgesloten tussen afrit Almere Stad (5) en Almere Buiten-Oost (8). Ook de verbinding van de A27 met de A6 richting Lelystad is dicht. Vanuit Lelystad richting Amsterdam zijn er geen afsluitingen.

Weggebruikers die vanuit de richting Amsterdam naar Lelystad willen, wordt geadviseerd om te rijden via de Hogering en de Buitenring in Almere. Wie vanuit Utrecht via de A27 naar Lelystad wil, wordt omgeleid via afrit Almere Haven (36) en de Gooiseweg (N305). Dat betekent een extra reistijd van vijftien tot twintig minuten.

Rijkswaterstaat geeft de omleidingsroutes bij de verschillende afsluitingen aan met borden. De afsluiting begint vrijdag om 20.00 uur. Maandag om 06.00 uur hoopt Rijkswaterstaat het werk af te hebben.
 

Nieuwe wegindeling een feit


Vanaf maandagochtend rijdt het verkeer in de richting van Lelystad over vier rijstroken, zodat het verkeer sneller kan doorstromen. De parallel- en hoofdrijbaan worden aangesloten op de rijstroken rondom afrit 8, Almere Buiten-Oost.

Dat betekent dat het verkeer tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) kan wisselen van hoofd- en parallelrijbaan; na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan.

Verkeer naar Almere, Utrecht of Hilversum moet daarom tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan kiezen.