'Beul van Almere' helpt bij recyclen van papier en plastic

Geschreven door Redactie

In de recyclingwereld wordt steeds meer en beter gezocht naar afgedankte spullen die opnieuw gebruikt kunnen worden. 

Dit constateert Joost Schenk, directeur van Schenk recycling in Almere. Zijn bedrijf ontwikkelt een machine die plastic slangetjes en metalen sproeiers van deodorant-spuitbussen kan scheiden.

Ook heeft het bedrijf een speciale pers die per uur 100.000 kilo papier en plastic kan samenpersen. Vanwege zijn kracht en snelheid wordt de pers liefkozend 'De beul van Almere' genoemd. De balen worden verscheept naar het buitenland waar ze worden gerecycled. 

Strengere regels


"Alles wordt gedocumenteerd, zodat de grondstofstromen traceerbaar zijn. In vergelijking met vroeger is het heel transparant en is dus duidelijk na te gaan waar de spullen vandaan komen en wat er mee gebeurt", aldus directeur Joost Schenk die met zijn bedrijf al 30 jaar in Almere zit.

Het bedrijf richt zich vooral op oud papier, plastic en metalen. Schenk: "De regels worden steeds scherper en de vraag naar schonere stromen papier en plastic is voor iedereen een uitdaging. Dat maakt ons werk ook zinvoller en leuker."   

De spullen die het bedrijf inzamelt worden zo goed mogelijk schoongemaakt en gesorteerd. Daarna worden ze doorgestuurd naar bedrijven die de grondstoffen recyclen. 

Onze Ambassadeurs