Almere doet bouwkavels in de uitverkoop

Geschreven door Redactie

Almere zit al 10 jaar met onverkoopbare kavels bouwgrond in de maag. Niemand wilde de kavels kopen en de gemeente verwacht ook niet dat iemand ze gaat kopen. Daarom gaan de percelen in de uitverkoop en kan er tot 50 procent korting bedongen worden.

De kavels liggen in de wijken Homeruskwartier en Europakwartier in Almere Poort en in Nobelhorst. Er zijn verschillende redenen waarom niemand de grond wil kopen. Die zijn onder meer: een rioolgemaal direct naast je grond, inkijk vanuit een flat in je tuin, een talud op je grond en onbereikbaarheid van de kavel omdat deze ingeklemd ligt tussen andere huizenblokken. Kijk hier waar de 'winkeldochters' liggen. 

Overigens is er veel interesse om zelf een huis te kunnen bouwen (Particulier Opdrachtgeverschap). Zoveel interesse zelfs dat de gemeente Almere maatregelen moet nemen. Wie een kavel wil reserveren, moet voortaan inschrijfgeld betalen. Dat was afgeschaft tijdens de crisis om de woningbouw te stimuleren, maar komt nu weer terug. Dit vooral omdat dat de helft van alle inschrijvers na drie maanden de kavel al weer teruggeeft.

Geïnteresseerden schrikken van wat er allemaal bij komt kijken om een eigen huis te bouwen. Het kost de gemeente veel geld en tijd om die vrijgekomen kavel weer in de verkoop te doen. Met het herinvoeren van het inschrijfgeld verwacht de gemeente de vrijblijvendheid te verminderen en meer kavels te hebben voor echt geïnteresseerden. Kijk hier waar je kunt bouwen.

De gemeenteraad moet de maatregelen binnenkort nog goedkeuren.

Onze Ambassadeurs