Autowasstraat-eigenaren kunnen komst nieuwe carwash niet stoppen

Geschreven door Redactie

De bouw van een nieuwe autowasstraat aan de Hogering kan voorlopig doorgaan. Dat heeft de bestuursrechter maandag besloten. Vier lokale concurrenten probeerden de bouw tegen te houden. Zij zeggen dat de ondernemer zich niet aan de bouwvergunning houdt. 

De nieuwe wasstraat die gebouwd zal  worden bij het Esso-tankstation bij Literatuurwijk zou de grootste van de Benelux worden en halverwege volgend jaar open moeten gaan.

De rechter oordeelde dat de klagers geen zogenoemd spoedeisend belang hebben. De werkzaamheden zijn nog niet begonnen en er is volgens de rechter geen reden om te denken dat de carwash zich niet aan de vergunning zal houden. 

De vier klagers willen ook dat de milieuvergunning van de nieuwe wasstraat wordt vernietigd. De nieuwe ondernemer moet volgens de concurrenten aan minder strenge milieu-eisen voldoen dan zij. Hij wordt voorgetrokken door de gemeente, aldus de vier lokale carwash-eigenaren. De rechter doet op een later moment uitspraak over deze aantijging.

Onze Ambassadeurs