Nieuw busstation 't Oor krijgt een dak

Geschreven door Redactie

Het nieuwe busstation van Almere krijgt een dak. Busstation 't Oor wordt nu gebouwd bij de McDonalds en komt over de vernieuwde A6 te liggen. De aanlegkosten hiervan zitten in de prijs van de totale verbreding van de A6, maar dat was wel zonder dak.

De gemeenteraad wilde heel graag dat reizigers droog en uit de wind op de bus konden wachten in plaats van op een open betonvlakte boven de snelweg. Daarom is er nu 2 miljoen euro uitgetrokken voor de overkapping. Volgens de gemeente is dat voldoende geld. Het wordt dan wel een "sobere en doelmatige overkapping". Omdat het busstation best opvalt zo boven de A6, wil de gemeente weten of het ook mooier en beter kan. Daarom wordt aan bouwbedrijven gevraagd wat dat dan gaat kosten. Of dat meerwerk en extra geld er komt, ligt aan de gemeenteraad.

Het busstation 't Oor is in de zomer van 2019 klaar.

Onze Ambassadeurs