Oostvaardersplassen weer inzet van rechtszaak

Geschreven door Redactie

De grote grazers in de Oostvaardersplassen staan vandaag opnieuw centraal in een rechtszaak. 

De stichting Cynthia en Annemieke heeft de provincie, de Nederlandse Staat en Staatsbosbeheer voor de rechter gesleept. De zaak dient voor de rechtbank in Utrecht, zo meldt de advocaat van de stichting.

De actievoerders willen dat voor de winter bijna alle grote grazers uit de Oostvaardersplassen worden gehaald. De heckrunderen en konikpaarden zouden volgens de stichting verhuisd moeten worden. De populatie edelherten zou verkleind moeten worden tot 500. De uitspraak volgt binnen twee weken.

Los van bezwaar tegen afschietvergunning


De zaak is een zogenoemde voorlopige voorziening, een spoedprocedure in het bestuursrecht. Hij staat los van het bezwaar van de Stichting De Faunabescherming, Stichting Dierbaar Flevoland en Stichting Fauna4Life tegen de vergunning voor het afschieten van 1830 edelherten. Die vergunning kreeg Staatsbosbeheer begin november van de provincie. De rechtbank doet donderdag schriftelijk uitspraak in die zaak.