The local heroes van Almere Centrum

Geschreven door Redactie

Naast warenhuizen, bekende merken en conceptstores, vind je in het centrum van Almere ook veel leuke speciaalzaken. Dit zijn ´the local heroes´ van Almere: boetiekjes of vintage shops die je nergens anders vindt. Ze maken een bezoek aan de binnenstad extra bijzonder.

Designerlabels voor kids, stoffen van modehuizen en vintage juwelen

Liefhebbers van stoffen en fournituren kijken hun ogen uit bij Droomstoffen. Deze bijzondere winkel is exclusief aanbieder van luxueuze stoffen van modehuizen als Chanel, Givenchy en Prada. Rascals is een kinderkledingboetiek waar de kleinste fashionista’s en stijlkoningen items van merken als Kenzo, Lacoste, Colmar en Frankie Morello kunnen scoren. Voor vintage sieraden of ambachtelijk gemaakte juwelen zijn Reclaimed Jewels en City Juwelier niet te missen hotspots.

Multicultureel en spiritueel aanbod

Ladonna begon als sieradenwinkel aan huis en is uitgegroeid tot een begrip op het gebied van edelstenen en New Age-producten. In de vrolijke en kleurrijke winkel Color & Co kunnen liefhebbers van cadeautjes en woonaccessoires hun hart ophalen. Voor de lekkerste authentieke roti-specialiteiten met dagverse ingrediënten moet je bij Roti-Mahal zijn. De huisgemaakte Masala, naar traditioneel familierecept van de eigenaren, is een bezoek meer dan waard. Supermarkt Malinka is een stukje Polen in Almere. In de schappen staan Poolse delicatessen en specialiteiten zoals Placki Ziemniaczane, Barszcz, Makowiec en Polskie Nalesniki.

De leukste woon- en cadeauwinkels

Wie op zoek is naar exclusief beddengoed of prachtige kussens voor de slaapkamer moet zeker even kijken bij Groenewoud. Voor unieke woonaccessoires en interieurstukken met een verhaal is de winkel van de succesvolle webshop Kaky een bezoek waard. Cadeau Chateau verkoopt bijzondere wooncadeaus en hebbedingen, door de eigenaren over de hele wereld ingekocht. Liefhebbers van vintage meubels en accessoires zullen Keet 67 weten te waarderen.

Tijd voor koffie

De lekkerste koffie, koffiespecialiteiten en huisgemaakt bonbons vind je bij koffie- en theespeciaalzaak bij Drewes. Bakkerij Dekker & Winkler verkoopt ambachtelijke brood zonder toevoegingen en heerlijk gebak, dat je meteen kunt proeven met een verse kop koffie erbij. Bij Ma Bella Cakery waan je je in een taartenparadijs waar geluksmomenten in de vorm van cupcakes je toelachen. Nieuw zijn The Black Cockatoo, het eerste vegetarische en veganistische lunchcafé van Almere Centrum voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en iedereen die houdt van duurzaam en lekker eten en The Coffee Cat, het eerste kattencafé van Almere.

In ‘036 winkeltjes’ vind je een selectie van deze local heroes en een handige plattegrond zodat shoppers precies weten waar ze moeten zijn. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij VVV Almere en online te bekijken. Zelf ook leuke winkeltjes ontdekt? Deel jouw favoriete shops, mooiste producten en gezelligste momenten op Instagram met #036winkeltjes.

Onze krant nog niet ontvangen?