"Af en toe met LEGO spelen is alleen maar goed"

Zeventien teams van verschillende Flevolandse scholen gingen zaterdag in het Baken Stad College Almere de strijd aan in de regiofinale voor de First LEGO League. De teams komen uit Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Ens en Emmeloord.

Elke groep heeft een robot ontworpen rondom het thema ruimte en ruimtevaart. Daarmee moeten zij verschillende missies uitvoeren. De jongeren zijn al vanaf oktober bezig met de voorbereidingen voor deze wedstrijd.

De bedoeling van de First LEGO League is om de jongeren uit te dagen om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Met behulp van verschillende bronnen moeten zij daarom problemen oplossen waar huidige wetenschappers en ingenieurs dagelijks mee te maken hebben.

Niet alleen maar winnen


Maar het gaat niet alleen om de winst volgens teamleider Joost van Asselt van AERES VMBO Lelystad. "De leerlingen leren programmeren en met techniek bezig te zijn," aldus Van Asselt. "Het mooie is dat ze ook van elkaar leren, fanatiek zijn en als ze daarvoor af en toe met LEGO moeten spelen, dan is dat alleen maar goed."

De winnaars van de regiofinales mogen naar de BeNeLux finale begin volgend jaar in Eindhoven.

Onze Ambassadeurs