Jansen neemt andere 50Plussers mee naar OPA

Geschreven door Redactie

Niet alleen Wout Jansen stapt per direct over van 50Plus naar OPA Flevoland, ook de fractiepenningmeester, de fractiesecretaris en het burgerstatenlid Gerben Laagland van de partij stappen over. Dat heeft Jansen vrijdag laten weten.

Jansen maakte donderdag bekend dat hij de overstap maakt van 50Plus naar OPA Flevoland. Hij zal ook de lijsttrekker zijn voor die partij bij de verkiezingen in 2019. De overstap van Jansen leidde tot boosheid bij de landelijk voorzitter van 50Plus. Hij begrijpt niks van de overstap van Jansen. 

Respectvolle opzegging


Voorzitter Geert Dales zei dat Jansen zijn lidmaatschap moet opzeggen. Wout Jansen heeft dat naar eigen zeggen allang gedaan: "Ik heb drie weken geleden via de app laten weten dat ik voornemens was mijn lidmaatschap op te zeggen en afgelopen donderdag heb ik in een respectvolle brief mijn lidmaatschap definitief opgezegd". Jansen benadrukt dat het afdelingsbestuur haar stinkende best doet, maar dat de bestuurlijke perikelen een gedegen voorbereiding op de verkiezingen in de weg zitten.  

Onze Ambassadeurs