Ondernemer Martin Ort krijgt Bonifatiusspeld

Geschreven door Redactie

Ondernemer Martin Ort heeft woensdagavond de Bonifatiusspeld gekregen. Deze jaarlijkse onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze voor Almere heeft ingezet.

Burgemeester Franc Weerwind reikte de speld uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Almere. Ort kreeg de gemeentelijke onderscheiding omdat hij al geruime tijd de drijvende kracht is van ondernemers in het stadshart. Bovendien voerde Ort volgens de burgemeester het Almere Centrum-logo door, drong hij winkeldiefstallen terug door het pinnen te promoten en droeg hij bij aan verschillende festivals.

"Je ziet dat de Bonifatiusspeld ieder jaar wordt uitgereikt en elke keer heb je wel een heel klein beetje hoop dat je hem ook wel krijgt en nu is het zo ver", zegt een trotste Ort. Hij is directeur van de ondernemersvereniging in Almere Stad. "Ik hou van deze stad en ik ben altijd bezig met deze stad en dan is de speld een geweldige erkenning", aldus Ort. De Bonifatiusspeld wordt sinds 1978 uitgereikt.

Onze Ambassadeurs