Provincie lanceert website voor weggebruikers

Geschreven door Redactie

Provincie Flevoland heeft donderdag een nieuwe website voor weggebruikers online gezet: flevowegen. De website licht bestuurders in over onder andere wegwerkzaamheden en de inzet van hulpdiensten op en rond het asfalt. 

De website is voornamelijk gericht op provinciale wegen. Alles op de A6, A27 en N50 Rijkswaterstaat wordt ook zoveel mogelijk meegenomen, zegt woordvoerster Monica Brouwer. Ze hoopt dat op den duur ook de gemeentelijke wegen meegenomen kunnen worden.

Naast meldingen valt op de website ook te lezen welke infrastructuurprojecten er in de pijpleiding van de Provincie zitten, en worden bij wegwerkzaamheden ook alternatieve routes aangeraden.

Weggebruikers kunnen meldingen instellen voor veelgebruikte routes. Ook kunnen ze zelf gevaarlijke situaties melden. "Het is belangrijk dat we samen zorgen dat de Flevolandse wegen veilig zijn", aldus Brouwer.

Onze Ambassadeurs