Al 10 jaar marktonderzoek door KiekendiefPerspectief

Geschreven door Redactie

KiekendiefPerspectief, hèt marktonderzoekbureau voor Flevoland, bestaat 10 jaar.

Sinds de start is er veel gebeurd. Het onderzoekbureau werd genomineerd voor de Flevopenning in de categorie startende onderneming 2011. In 2012 en 2014 was Neeske Abrahamse, eigenaresse van KiekendiefPerspectief, genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. In maart 2012 is gestart met de werving van inwoners van Flevoland voor het FlevoPanel, een onderzoekspanel bestaande uit inwoners van de provincie Flevoland. Dit panel draait inmiddels op volle toeren.

In het FlevoPanel zitten momenteel ruim 6.000 Flevolanders die regelmatig meedoen aan onderzoeken, zoals enquêtes, groepsdiscussies en interviews. De panelleden sparen voor lokale cadeaus. Hierdoor wordt ook het lokale bedrijfsleven gestimuleerd. “Zo helpen we elkaar op een leuke manier en dat geeft me een goed gevoel”, aldus Neeske Abrahamse.

Marktonderzoek- en adviesbureau KiekendiefPerspectief beschikt tevens over het Fair Data keurmerk van de MarktOnderzoekAssociatie (MOA), de Nederlandse branchevereniging voor markt-, opinie- en beleidsonderzoek. Dit keurmerk biedt inzicht in welke (onderzoek)organisaties op verantwoorde wijze met data en persoonsgegevens omgaan. Alleen organisaties die lid zijn van MOA en voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van de omgang met persoonsgegevens, mogen het Fair Data keurmerk voeren. Neeske Abrahamse, eigenaar en onderzoeker bij KiekendiefPerspectief: “Wij zijn erg blij met dit keurmerk, want hiermee kunnen we aan klanten en deelnemers aan onze onderzoeken zichtbaar maken dat data en privacy bij ons in vertrouwde handen is.”

Voordat Neeske Abrahamse haar onderzoeksbureau begon werkte ze ruim 10 jaar als onderzoeker voor bijvoorbeeld TNS NIPO en gemeente Lelystad. Bij gemeente Lelystad vond zij het ’t mooist dat ze zag wat er met het onderzoek gebeurde. Het helpen verbeteren van haar directe omgeving is een belangrijke beweegreden geweest om haar bedrijf te starten.

KiekendiefPerspectief is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat gevestigd is in Lelystad. De focus is gericht op de provincie Flevoland met de zes bijbehorende gemeenten: Lelystad, Almere, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. KiekendiefPerspectief doet onderzoek voor overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.

Mensen die in Flevoland wonen zijn welkom zich aan te melden als panellid via de website van FlevoPanel: www.flevopanel.nl.

Organisaties die een peiling willen laten uitvoeren onder de panelleden kunnen dat aanvragen via KiekendiefPerspectief.

www.kiekendiefperspectief.nlOnze Ambassadeurs